Elly

Elly

Voor dit verhaal moeten we terugkeren naar de zomer van 2013. Meer bepaald naar 31 augustus 2013. Een verontrustend telefoontje van de politie van Oudenburg. Er waren enkele pups gevonden. In het asiel aangekomen bleek het een bende van 15 nerveuze, angstige, stinkende pups van ongeveer 4 maanden oud te zijn.

De pups waren ontsnapt uit een boerderij en werden onderschept door de politie. In die boerderij waren er 2 teefjes aanwezig. Onlangs was daar een jonge reu bijgekomen. De reu was nog niet volwassen en iemand had de eigenaars verzekerd dat de reu nog te jong was om zich voort te planten…..jaja, maar dat was dan wel zonder moeder natuur gerekend. Vrouwelijke dieren die samen leven zijn meestal op hetzelfde moment loops. Meneertje was erin geslaagd om beide teefjes drachtig te maken. Bij de ene een nestje van 8 en bij de andere een nestje van 7 pups.

De dieren waren niet gesocialiseerd, niet zindelijk en zeer angstig. Het zou een hele klus worden voor het asiel om deze 15 dieren te herplaatsen.

Tegen het einde van 2013 waren alle 15 pups herplaatst.

Onlangs kregen we een mooie mail van de adoptanten van Elly, 1 van die bewuste pups.

 

Hallo, ken je me nog. Ik ben Elly. De kleinste spruit van het grote nest die in 2013 in beslag werd genomen waarvan alle namen met een … E … begonnen. Het is ondertussen 8 jaar later en ik heb al die tijd een goede thuis gekregen bij mijn baasjes. Ik wilde jullie bedanken voor de goede match. Want met nog een andere hond, drie katten en heel wat andere dieren is het gezin goed gevuld. Hierin vervul ik met m’n zachte karakter een verbindende rol. Ik ga graag wandelen met mijn baasjes en mijn vriendin Stella. Meestal 3 à 4 keer per week, een wandeling van ongeveer 5 kilometer! Ik hou er van om zo’n wandeling te maken omdat er dicht bij ons huis een groot bos is. Veel succes in het asiel en groeten aan elkeen.

 

Elly en de rest.