Filou

Beginpunt: ons dierenasiel

Filou werd begin november 2018 als kitten bij ons binnengebracht. Zoals alle kittens vertrok hij zo snel mogelijk naar een opvanggezin voor een goede socialisatie. Filou ging een mooie toekomst tegemoet, samen met zijn dikke vriend Fox, in handen van een warm opvanggezin. Maar plots deed Fox het niet goed en ging zijn gezondheid pijlsnel achteruit. Na talloze dierenartsbezoeken kon er helaas geen hulp meer baten. Door een misvorming bij de geboorte lagen de rug en de maag in een boog en konden niet meer functioneren zoals het hoorde. Medicatie noch een operatie konden Fox redden… een groot verdriet voor het opvanggezin en voor Filou, die nu alleen achter bleef. Gelukkig kon hij terecht bij een wat ouder kitten binnen het opvanggezin, Bubbles. Ook zij werden al snel dikke vrienden en vonden samen een thuis.

Eindpunt: helaas ook ons dierenasiel

Maar Filou zijn geluk was helaas van korte duur… hij verbleef twee jaar in zijn nieuwe thuis maar ontwikkelde een zware vorm van gingivitis, tandvleesontsteking, die na onderzoek chronisch bleek te zijn. Vele dierenartsbezoeken en onderzoeken later werd er beslist om alle tanden te trekken behalve de voorste vier snijtanden. Helaas bleek deze ingreep geen oplossing voor zijn chronisch probleem en werd dit steeds erger. Dit zorgde voor veel stress binnenshuis, waardoor hij zowel fysiek als gedragsmatig sterk achteruit ging, tot op een punt waar het woord ‘euthanasie’ viel. De eigenaars werden overtuigd om hem nog één kans te bieden op een beter leven, dit door hem terug af te staan aan ons asiel.

Bij aankomst zag Filou er niet goed uit. Hij was uitgedroogd, sterk vermagerd, kwijlde continu speeksel met bloed, was enorm gestresseerd en kon dus gedragsmatig raar uit de hoek komen omwille van de pijn. Na enkele dagen rust, veel voeding en wat pijnstillers en cortisone zag Filou er al stukken beter uit. Hij was niet meer uitgedroogd en ook al wat bijgekomen in gewicht. Ook het kwijlen was grotendeels gestopt en hij bloeide weer open tot de lieve knuffelbeer die hij altijd al was.

Filou werd nog meerdere malen onderzocht door onze dierenartsen en mogelijke behandelingen werden steeds besproken. Er werd uiteindelijk besloten om de resterende 4 snijtanden ook te verwijderen om de ontsteking volledig te elimineren. Deze ingreep zorgde er effectief voor dat de ontsteking verdween en dat hij terug kon genieten van een pijnloos leventje.

Deze lieverd verbleef meer dan een jaar lang in ons dierenasiel. Heel veel mensen kwamen langs voor hem en zichzelf verkopen kon hij als de beste. Maar helaas viel hij altijd uit de boot omwille van zijn medische geschiedenis.

Tot vrijdag 3 september, de dag waarop Filou zijn gouden mandje vond. En na een maandje in zijn nieuwe thuis, kregen we deze update en dat deed ons hartje smelten.

Nieuwe thuis

“Dag Morgane en collega’s,

we waren zeker van plan jullie een update over Filou te sturen maar waren het een beetje uit het oog verloren.. Bij deze kunnen we jullie vertellen dat Filou het heel goed stelt hier, we zijn heel blij met hem en hij ook met ons!

We hebben hem al vrij snel overdag buiten gelaten, en sinds een week of twee kan hij dankzij een tussenstuk in de schuifdeur (met kattenluik) naar buiten wanneer hij wil, wat hij ook heel leuk lijkt te vinden 🙂

Hij is heel lief en aanhankelijk maar kan ook gerust even alleen gelaten worden, dus echt ideaal!

Nog eens bedankt voor jullie goede zorg en de vlotte afhandeling van de adoptie, we zijn dol op Filou en hopen dat hij hier nog heel lang bij ons blijft!”