Inbeslagname van 7 katten

In september – oktober 2022 hebben we een inbeslagname gehad van 7 katten (1,5 jaar – 10 jaar) niet steriel (behalve één kattin), niet gechipt). Er werd één dode & één levende kat (Romy, niet steriel, niet gechipt) gevonden op het dak naast een appartementsblok.

Een paar dagen daarna werden er twee katten (Rowan & Tripel, niet steriel, niet gechipt) gevonden. Tripel had een grote breuk in zijn linker achterpoot. De breuk was te erg om te herstellen, waardoor zijn poot geamputeerd werd.

De politie kon achterhalen vanwaar de katten kwamen en op 4 oktober zijn we ter plaatse gegaan om de overige 5 katten (niet steriel, niet gechipt) te gaan halen. De dame had teveel dieren op haar appartement & had het financieel niet breed. Er werd vermoeden dat de eigenaar de katten van het dak gegooid had, maar dit is nooit bevestigd. Die dag hebben we 4 katten kunnen meepakken, waaronder Rafe die we levenloos terugvonden in de badkamer & bij het oppakken plaste hij bloed. Sage hebben we enkele maanden nadien moeten euthanaseren, nadat er een kwaadaardige oortumor was vastgesteld. (Avery, Ophelia, Rafe & Sage)

De laatste kat (Nova) had de dame naar buiten gelaten & konden we niet pakken. Zij werd enkele dagen nadien met een vangkooi gevangen.