Lexi

Een drietal maanden geleden adopteerden mijn man en ik een katje van jullie asiel, Lexi. Het leek ons leuk om met jullie mee te delen hoe het met haar gaat.

Eerst en vooral het thuiskomen. De autorit vond ze lastig, ze heeft het niet zo goed begrepen op auto’s (waarschijnlijk nog nooit in een auto gezeten?) … maar eenmaal thuis aangekomen, was alles in orde. Op haar gemak kwam ze uit de transportbak, en ging ze elk hoekje in de woonkamer rustig gaan inspecteren en twee uur later lag ze al bij ons in de zetel te knuffelen. Zo’n vlotte thuiskomst hebben we eerlijk gezegd nog nooit meegemaakt, naar onze ervaring gingen nieuwe katjes zich ergens in een hoekje verstoppen en moesten ze even bekomen … ze is klein maar dapper!

Lexi is, zoals jullie al zeiden in het asiel, ook een supersociaal katje naar mensen toe. Ze wordt heel graag geknuffeld, en niet enkel door ons. Wanneer we bezoek krijgen, komt ze graag hallo zeggen. Ze “babbelt” ook graag met ons, als ze knuffels, snoepje, eten, water, … wil maar het hoeft zelfs niet noodzakelijk een reden te hebben.

Tegen alle verwachtingen in konden we haar toch 8 weken binnen houden om aan de nieuwe situatie te wennen. Ze is vrij gemakkelijk in de omgang met ons. Ze gedraagt zich soms wel een beetje puberaal (wat normaal is voor haar leeftijd), maar over het algemeen valt dat goed mee. Ze laat zich ook gemakkelijk pakken enzovoort. Ook terug in de transportbox gaan om naar de dierenarts te gaan (voor haar inenting) was geen enkel probleem. Ze spint zelfs wanneer de dierenarts haar onderzoekt 🙂

Ondertussen mag ze wel naar buiten. Ravotten in de tuin vindt ze fantastisch. De eerste kennismaking met de andere katten in de buurt liep weliswaar niet zo vlot, ze heeft de neiging om andere katten aan te vallen die te dicht bij onze tuin komen. Maar ook dat is ondertussen al wat verbeterd, en ze heeft zelfs al een vriendje: een kater met tijgermotief die waarschijnlijk drie keer zo groot is als zijzelf.

We zijn supergelukkig dat we de kans kregen om Lexi in ons gezin op te nemen. Vanaf het eerste moment voelde zij zich ook op haar gemak bij ons, ze past hier heel goed. Het is een ontzettend lieve kattin van wie we al vanaf de eerste minuut hielden!

Bedankt voor het opvangen van Lexi zodat ze terug een beter leven in een warme thuis kon vinden 🙂 Jullie doen echt fantastisch werk

Joline