Luna/Ula

Luna/Ula

Ula, een Groendaeler pup van ongeveer 8 weken oud, kwam eind augustus bij haar nieuwe eigenaar wonen in de buurt van Oostende.

Maar ze bleek niet gesocialiseerd te zijn wat zich uitte in angst voor allerlei bewegende en niet bewegende voorwerpen, geluiden, enz. Dat was allemaal heel hinderlijk voor haar eigenaar. Hij verwachtte van Ula dat ze zich als de ideale pup zou gedragen.

Een pup moet de tijd krijgen om aan haar nieuwe omgeving en mens(en) te wennen en kan daarna leren aan de leiband lopen zonder al te veel te trekken. Ook dit was hinderlijk voor haar nieuwe eigenaar. Nadat hij het 3 weken uitgehouden had met Ula bracht hij haar naar het asiel.

Zijn probleem was hiermee opgelost. Dat van Ula daarentegen….

Zoals elke hond werd Ula opgevangen door het asielteam om haar te begeleiden richting haar adoptie.

Eind september 2021 was het zover. Er werd een geschikte adoptant gevonden en Ula mocht mee met hen.

 

Onlangs kregen we en berichtje over Ula:

Hallo iedereen,

In bijlage nog eens een foto van Luna/Ula.  Zoals je kan zien is ze al flink gegroeid.

Ze gedraagt zich intussen alsof ze nooit ergens anders gewoond heeft en het is een echte allemansvriend. Alleen het zindelijk zijn lukt nog niet.  Het is alsof ze het gewoon niet begrijpt … Maar dat zal ook wel ooit in orde komen zeker? 🙂

En ook met de twee andere honden gaat het prima, ze speelt met ze allebei.  Zoals Koen zei toen ik ze kwam halen, het is een echte duivel!  Tegenwoordig is er niks meer veilig waar ze aan kan.  Sinds deze week heeft ze het op mijn ajuinen gemunt 🙂

Doe ze daar allemaal de groeten en ik laat nog wel eens iets horen.

Groetjes,

XXX