Met Vic kwam het goed!

In een opwelling besliste een gezin om een puppy in huis te halen met als doel het rouwproces te verzachten n.a.v. een overleden gezinslid!
Er werd op het internet snel een husky-puppy gevonden bij …. een broodfokker!
De 10 weken oude Vic werd enkele dagen later door de broodfokker kant en klaar afgeleverd bij de kopers thuis!!

Eén week later stond het gezin in het asiel om Vic af te staan!
De puppy zorgde helemaal niet voor het verwerken van het verdriet!
In tegendeel, Vic zorgde voor veel ergernis!
Hij kauwde op pantoffels, liep rond met sokken, plaste en deed zijn behoefte hier en daar in huis, veranderde de tuin in een maanlandschap, enz.
Allemaal gedrag dat heel normaal is voor een puppy van 10 weken oud.

Vic werd door het asiel in eerste instantie opgevangen in een thuissituatie zodat hij kon bekomen van al deze verwarrende veranderingen in zijn jonge leven.


Hij kreeg de kans om tot rust te komen in een puppy-veilige omgeving. Dat is een omgeving waar hij niet in de verleiding kon komen om iets te vernielen en waar hij de kans kreeg om te leren zindelijk te worden. Daar ontpopte hij zich tot een vrolijk en guitig hondje.
Gezien zijn herkomst (broodfok!) was hij heel slecht gesocialiseerd. Maar in zijn opvanggezin kreeg hij kreeg de kans om op zijn tempo te wennen aan nieuwe prikkels.

Vic de waterrat

Vic went aan vervoersmiddelen

Eens hij klaar was om geadopteerd te worden duurde het toch nog enkele weken om een geschikte adoptant te vinden tussen de honderden aanvragen die het asiel voor Vic ontving.
Begin oktober 2021 daagde een geschikt adoptiegezin op. De adoptanten in spe kwamen meerdere keren wandelen met hem en op 11 oktober was het zover!
Vic mocht mee met Jati en Martijn.

Dit bericht en foto’s kregen we van hen:

Even al een update over Vic!

Na een weekje begint hij het hier goed te stellen, de stress van de eerste dagen ligt achter de rug en zijn vertrouwen t.o.v. ons groeit met elke wandeling.
De angst om in een auto te zitten is hij aan het overwinnen (vandaag voor de eerste keer er zelf ingesprongen) en hij krijgt geen genoeg van al de speeltjes die hem omringen!

Groetjes

Martijn, Jati & vic🐾