Opvanggezinnen gezocht voor kittens

Heb jij een warm plekje in huis, een groot hart voor dieren en een plaatsje extra vrij in je agenda? Help je graag katjes in nood? En woon je in de buurt van Oostende? Dan kunnen we jouw hulp zeker gebruiken! Wij zijn op zoek naar kattenliefhebbers die ons tijdens het drukke kittenseizoen een handje willen en kunnen helpen met opvangen.

 

Zoals iedereen weet, worden er elk jaar nog heel wat kittens gevonden, gedumpt of weerloos geboren in het wild. We willen elke kat dan ook een even groot kans bieden op een nieuwe en betere toekomst, maar we botsen vaak op de grens van onze capaciteit. Elk dier dat niet kan geholpen worden, is er één te veel. Daarom zijn we op zoek naar extra opvangplaatsen voor onze allerkleinsten.

Kittens

Elk jaar stromen er nog steeds honderden kittens toe in ons dierenasiel. Gaande van de hele kleintjes die nog een papfles nodig hebben tot halfwasjes die volledig zelfstandig kunnen leven. Maar ook van kittens volledig alleen tot kleintjes met hun mama. Naast de leeftijd, is er ook nog een verschil op het vlak van afkomst. Wij krijgen kittens binnen die afkomstig zijn van een huiselijke nest tot kittens die niets ander gekend hebben dan een leven in het wild. Deze vragen allemaal een eigen aanpak en soort opvangplaats.

Voor elk van deze categorieën gaan we op zoek naar een geschikt opvanggezin om hen de kans te bieden op te groeien in een voor hen stabiele en gepaste omgeving. Dit is iets wat altijd op voorhand wordt besproken met de kandidaat-opvanggezin in kwestie.

Dus wanneer je tussen april en oktober van ons een telefoontje ontvangt, dan is het tijd om je vast te houden aan de takken van de bomen.

Wat doet een opvanggezin?

Als opvanggezin sta je in voor de dagelijks verzorging en opvolging van de kittens. Dit wil zeggen dat je de kittens voorziet van de juiste voeding en drinken, maar ook dagelijks zorgt voor een proper verblijf en voldoende verrijking. Ook het opvolgen van de gezondheid en medische verzorging zijn hier van toepassing met de nodige begeleiding. Naast de algemene taken is het ook de bedoeling dat de kittens opgroeien in een huiselijke situatie en aan zo veel mogelijk factoren worden gesocialiseerd (mensen, andere huisdieren, huishoudelijk apparaten, kinderen,…). Eens de kittens klaar zijn voor adoptie, is het dan aan jullie om op zoek te gaan naar hun gouden mandje.

Interesse?

Heb jij interesse om onze hulpeloze kittens een kans te bieden op een betere toekomst? Aarzel dan niet en neem zeker contact met ons op! Dit kan door het indienen van aanvraag via het algemeen e-mailadres (info@hetblauwekruiskust.be).