Akela

Deze jonge panter is Akela. Akela is een jonge, zwarte kater, geboren op 01/08/2021 (schatting). Hij kwam als vondeling bij ons binnen.

Kopjes geven kan deze jongen als de beste ! & dit gaat ook gepaard met de nodige geluidjes. Op verkenning gaan vindt Akela ook fantastisch ! Al die nieuwe geuren & spulletjes ontdekken. Ook spelen is één van de bezighoudingen van deze jongen. Balletjes achterna zitten, spelen met een hengel, kruipen door een tunnel… hij vindt het allemaal leuk. Akela durft soms negatief te reageren (uithalen & zacht bijten). Als je hem dan de ruimte geeft, stopt dit gedrag vanzelf. Het is natuurlijk voor iedereen wennen in het asiel & ook Akela heeft wat tijd nodig om op zijn plooi te komen.

In zijn nieuwe thuis zou Akela graag de mogelijkheid hebben om naar buiten te kunnen. Dit onder de vorm van een tuin. Aangezien Akela negatief durft reageren wordt hij niet ideaal gezien om bij jongere kinderen (+ – jonger dan 12 jaar) geplaatst te worden. Akela kan bij een andere jonge, sociale kat geplaatst worden (na een introductie natuurlijk). De andere kat die het gewoon is om met katten om te gaan is ideaal !