Frieda

Frieda

Frieda is een iets oudere, tijger kattin geboren op 01/01/2016 (schatting). Geluk staat helaas niet aan deze meid haar kant. Ze werd tot twee keer toe afgestaan aan ons dierenasiel en de laatste keer omwille van agressie, dit 6 jaar na adoptie vanuit ons dierenasiel. 

Frieda is zelfzeker van aard en zal zich in stressvolle/onbekende situaties verdedigend opstellen, met andere woorden: grommen, blazen en uithalen. Dit gedrag is ontstaan uit een soort van ‘automatische respons’ door het niet respecteren van haar grenzen. Ze zal dus voldoende tijd en ruimte nodig hebben om zich aan te passen aan een nieuwe huiselijke situatie. Eens ze vertrouwen heeft gevonden in haar omgeving, krijgt ze al eens graag een streeltje. Het blijft uiteraard altijd van belang om Frieda haar grenzen te respecteren. Ze geeft duidelijk aan wanneer ze er geen zin in heeft en liever met rust wordt gelaten.

Frieda is op zoek naar een rustige, warme thuis waar geen kinderen en/of andere huisdieren aanwezig zijn. Ze is het altijd gewoon geweest om naar buiten te gaan en zou dit dus ook willen in haar nieuwe thuis. We zijn op zoek naar baasjes die haar alle tijd en ruimte willen geven om te ontplooien tot de fantastische, zelfstandige kat die ze is. Ze werd altijd misbegrepen in haar communicatie en zoekt nu iemand die haar respecteert voor wie en hoe ze is.