Josie & Merlin

Josie & Merlin

Josie (tricolor) & Merlin (tijger-wit) zijn twee katten geboren op 01/10/2017 (schatting). Ze werden bij ons dierenasiel binnengebracht nadat hun eigenaar overleed ten gevolge van een auto ongeluk. Hij werd frontaal aangereden door een vluchtende bestuurder onder invloed van drugs en alcohol. Van de ene op de andere dag verloren beide dieren hun geliefde eigenaar en niemand in de nabije kring voelde zich geroepen om de dieren op te vangen.

Josie & Merlin hadden het heel moeilijk met het verlies van hun eigenaar en de overplaatsing naar ons dierenasiel. Ze bibberden continue, ze wouden niet eten, ze wouden niet naar de kattenbak, ze hyperventileerden bij toenadering… volledig over hun toeren. Echter hebben ze nooit negatief gereageerd ten opzichte van ons, ondanks alle stress. Met behulp van voldoende tijd, ruimte en één-op-één contact bloeide ze allebei open tot de grootste knuffelaars die het asiel kent op dit moment. Ze zijn sociaal en aanhankelijk naar mensen toe maar hebben tijd nodig om vertrouwen te vinden in nieuwe mensen en/of omgevingen. Eens ze dat vertrouwen hebben, kunnen ze zo hard genieten van aandacht. Rollebollen, kopjes geven, over het buikje laten wrijven,… noem maar op! Merlin is net wat zelfzekerder dan Josie, waardoor hij sneller contact zoekt met mensen. Het zijn beide zeer rustige katten en kunnen moeilijk om met grote drukte. Daarom zijn ze op zoek naar eigenaars die voldoende ervaring hebben en de nodige hoeveelheid tijd/geduld willen bieden om het vertrouwen van beide katten te winnen.

Josie & Merlin zijn SAMEN op zoek naar een rustige, warme thuis waar geen kinderen (personen onder 18 jaar) en/of honden aanwezig zijn. Ze zijn het altijd gewoon geweest om vrij naar buiten te gaan, dit in de vorm van een ruime tuin. Een terras zal voor hen niet voldoende zijn.

Bij interesse gelieve het aanvraagformulier adoptie in te vullen en te versturen.