Leila

Deze zwarte panter is Leila. Leila is een langharige zwarte kattin, geboren op 01/02/2019 (schatting). Ze werd in beslag genomen samen met haar soortgenootje Ziva wegens verwaarlozing.

Leila heeft haar momenten waar ze nood heeft aan aandacht, maar ook momenten waar ze gewoon haar eigen ding wil doen. Leila weet zelf niet altijd goed wat ze wil en durft negatief reageren (grommen, uithalen). Het is belangrijk dat haar nieuwe baasje kattengedrag verstaan en haar de ruimte geven wanneer ze dit nodig heeft. Bijgevolg wordt Leila niet als eerste kat geplaatst. Een rustige thuis met weinig prikkels is hetgeen wat deze meid zoekt.

Van andere huisdieren is Leila niet zo’n fan. Bijgevolg zoekt ze een thuis waar zij in alle rust kan genieten van haar gouden mandje. Leila heeft altijd binnen geleefd, maar zit in het dierenasiel zeer graag buiten naar de vogeltjes te kijken. Bijgevolg zoekt Leila een thuis waar ze vrij naar buiten zal kunnen. Dit onder de vorm van een katvriendelijke koer of tuin. Het is niet geweten of Leila geplaatst kan worden in een thuis waar er oudere kinderen aanwezig zijn. Dit wordt getest door een bezoekje te brengen aan ons dierenasiel.