Mason

Mason

Deze mooie kerel is Mason ! Mason is een ros-witte kater, geboren op 19/05/2019 (schatting).

Hij is bij ons binnengekomen nadat hij bij één van onze verzorgers aan de garage werd gevonden met een grote, open wonde aan zijn kaak. De wonde werd bij de dierenarts van wacht geopereerd en ondertussen is de wonde volledig genezen! Mason is nu helemaal klaar om op zoek te gaan naar een warme thuis !

Mason was een kat die al enige tijd op straat leefde. Maar al snel werd duidelijk dat hij eigenlijk een huiskat is, aangezien hij zeer sociaal was toen hij gevonden werd. Echter doordat zijn wonde slecht genas, moesten we hem vaak fixeren om zijn wonde te kunnen verzorgen. Dit heeft er helaas toe geleid dat Mason het vertrouwen in ons was kwijtgeraakt en negatief reageerde bij enige interactie. Nadat zijn wonde genezen was, begon de hersocialisatie. Dit was een intensief proces met ups en downs, maar uiteindelijk is Mason de knuffelbeer terug naar boven gekomen. Hij blaast af en toe nog als hij verschiet, maar over het algemeen is deze jongen terug zijn aanhankelijke en lieve zelve. Kopjes geven kan Mason dat ook als de beste en dit gaat altijd samen met gespin. De speelvogel in Mason komt af en toe ook al eens mee naar het oppervlak.

Deze jongen is op zoek naar een rustige thuis zonder de aanwezigheid van honden. Doordat hij negatief durft reageren als hij zich bedreigd voelt of indien hij verschiet, wordt Mason niet ideaal gezien om bij kinderen geplaatst te worden (personen onder de 18). Aangezien Mason oorspronkelijk gevonden is als zwerver, zoekt hij een thuis waar hij de mogelijkheid zal hebben om uiteindelijk (eenmaal hij vertrouwen heeft in zijn nieuwe baasjes en zijn omgeving) vrij naar buiten te gaan. Dit onder de vorm van een tuin.

Mason zijn hersocialisatieproces stopt niet eenmaal hij geadopteerd is. In het begin zal Mason in een aparte ruimte gehouden moeten worden, zodat hij langzamerhand zijn omgeving en zijn baasjes gewoon kan worden. Bijgevolg is Mason op zoek naar een thuis bij mensen die voldoende tijd en kennis hebben (met de nodige begeleiding vanuit het dierenasiel) om de vertrouwensband op te bouwen.

Belangrijk: omwille van chronische maagdarmklachten staat Mason op aangepaste voeding die strikt gegeven dient te worden.