Mattie

Mattie

Mattie is een jonge, zwart-witte kater, geboren op 01/01/2020 (schatting). Hij is door bezorgde mensen gevonden en werd bij ons binnengebracht.

Mattie is sociaal naar mensen. Deze zotte speelvogel crosst graag balletjes en hengeltjes achterna, maar heeft met momenten ook nood aan streeltjes en kopjes geven. ‘s avonds zal Mattie dus zeker de weg naar de zetel vinden om samen gezellig de dag af te sluiten. Mattie vertoont in het dierenasiel redirectie gedrag als hij zich gefrustreerd voelt, onder andere omdat hij niet vrij naar buiten kan. Redirectie gedrag betekent dat Mattie negatief kan reageren op iets of iemand (anders dan hetgeen waardoor hij gefrustreerd is). De eerste periode in het dierenasiel vertoonde hij dit echter niet. Er is een sterk vermoeden dat hij dit niet zal vertonen in zijn vertrouwde omgeving als hij voldoende ruimte en verrijking heeft en dat hij zal openbloeien tot een fantastische huiskat.

Mattie is op zoek naar een thuis waar geen andere huisdieren (noch hond, noch kat) en waar geen kinderen aanwezig zijn (personen jonger dan 18 jaar), omwille van zijn redirectie gedrag. Daarnaast zoekt Mattie een thuis waar hij vrij naar buiten kan. Dit onder de vorm van een tuin. Een koer of terras zal voor deze kerel niet voldoende zijn. In een ruime tuin zal hij zijn frustraties beter kwijt kunnen.

Belangrijk ! Mattie staat momenteel op aangepaste voeding voor gevoelige darmen, hoogstwaarschijnlijk door de stress die hij ervaart in het asiel. Het kan zijn dat Mattie op gewone voeding kan in een stabiele thuis.

Bij interesse gelieve het aanvraagformulier adoptie in te vullen en te versturen.