Noha

Deze slanke kater is Noha. Noha is een jonge, tijger kater, geboren op 01/01/2022 (schatting). Hij werd gewond binnengebracht door bezorgde mensen.

Noha is een echte speelvogel ! Balletjes, muisjes, veren… niets in nog veilig met deze jongen ! Tussen het spelen door gaat Noha ook graag op verkenning. Nieuwe geuren ontdekken, ravotten in de tuin… noem maar op. Eenmaal hij zijn energie kwijt is, zal deze actieve kerel ook wat tijd vrij maken om eens te komen knuffelen… of je te gebruiken als uitkijktoren door op je schouders te zitten. Aan het einde van de dag de avond rustig af te sluiten samen in de zetel is een droomscenario voor deze kerel !

Deze avonturier zoekt een thuis zonder de aanwezigheid van andere huisdieren (noch hond, noch kat). Het is niet geweten of Noha geplaatst kan worden in een thuis waar er kinderen aanwezig zijn. Dit wordt getest door een bezoekje te brengen aan ons dierenasiel. In zijn nieuwe thuis zou Noha graag de mogelijkheid hebben om naar buiten te kunnen. Dit onder de vorm van een tuin. Een terras of koer zal niet voldoende zijn voor deze energieke kerel !

Belangrijk: ondanks zijn jonge leeftijd werd er bij Noha reeds een urineonderzoek uitgevoerd. Hieruit bleek dat er struvietstenen aanwezig waren in zijn blaas. Hierdoor staat hij op aangepaste voeding ter preventie van blaasstenen. Deze voeding dient strikt gegeven te worden.