Oberon

Oberon

Oberon is een oudere, zwart-witte kater geboren op 01/07/2014 (schatting). Zijn hele leven heeft hij als zwervertje moeten doorstaan, maar nu wordt het tijd dat hij op zoek gaat naar een warm nestje waar hij kan genieten van veel rust en liefde. 

Oberon reageert bij nieuwe situaties paniekerig en enorm terughoudend ten opzichte van mensen. Deze stoere kater heeft dus wat tijd en ruimte nodig om te kunnen openbloeien tot de echte knuffelbeer die hij is. Eens hij zijn nieuwe eigenaars en zijn nieuwe omgeving kent, komt hij al snel spontaan aandacht vragen in de vorm van streeltjes en kopjes geven. Een grote speelvogel is hij zeker niet meer, hij geniet vooral van languit in de zetel liggen en de beentjes buiten in het zonnetje strekken. 

Gezien Oberon altijd buiten heeft geleefd, zijn we dan ook op zoek naar een thuis waar hij over de mogelijkheid beschikt om vrij naar buiten te gaan. Dit in de vorm van een tuin, een koer en/of terras zal voor deze grote vriend niet voldoende zijn. Hij vertoont sociaal gedrag ten opzichte van katten, maar heeft er geen nood aan. Dit wil zeggen dat Oberon zowel alleen of als kameraadje voor een andere kat kan geplaatst worden. Omwille van zijn rustig, alsook paniekerige aard wordt hij niet ideaal gezien om te plaatsen binnen een gezin met kinderen onder 14 jaar oud. Kinderen ouder dan 14 jaar dienen getest te worden met behulp van een bezoekje aan ons dierenasiel.