Owen

Deze bange leeuw is Owen. Owen is een tijger-witte kater, geboren op 01/01/2019 (schatting). Hij werd als vondeling bij ons binnengebracht.

Owen heeft weinig vertrouwen in mensen en is op dit moment niet aanraakbaar. Owen had een wonde aan zijn buik en dit moest dagelijks verzorgd worden. Hierdoor is zijn socialisatie ook wat achteruit gegaan. Hij is enkel benaderbaar door mensen die hij reeds langere tijd kent en waar hij positieve ervaringen mee heeft. Het zal dus heel wat tijd, geduld en een goede manier van aanpak vragen om Owen te laten open bloeien tot een sociale huiskat. Hij is dus op zoek naar eigenaars die beschikken over voldoende ervaring met schuwe katten en geen hoge verwachtingen stellen. Wanneer Owen geforceerd wordt, zal hij negatief reageren (blazen).

Owen is op zoek naar een rustige, warme thuis waar geen honden en/of kinderen aanwezig zijn (personen onder 18 jaar). Daarnaast moet hij ook over de mogelijkheid beschikken om vrij naar buiten te kunnen, dit in de vorm van een tuin. Een koer of terras zal voor deze kerel niet voldoende zijn. Owen is zeer sociaal naar andere katten en wordt dus enkel in een thuis geplaatst waar reeds één of meerdere jonge, sociale soortgenoten aanwezig zijn. Dit om zijn socialisatie op een positieve manier te bevorderen. Met soortgenootjes Ziggy & Coda kan Owen het zeer goed vinden. Owen kan dus samen met één van hen geadopteerd worden.