Zelda

Zelda

Zelda is een jonge grijze kattin geboren op 01/10/2021 (schatting). Ze werd samen met haar twee zusjes, Boo & Buttercup, geboren in het wild en had tot voor vangst nog nooit mensen van dichtbij gezien. Zelda was in het begin zeer schuw en terughoudend ten opzichte van mensen. Het was duidelijk dat ze nooit in een thuis had geleefd. Met de nodige hoeveelheid tijd, ruimte en hersocialisatie is het ons opvanggezin toch gelukt om deze lieve meid een beetje vertrouwen te laten krijgen in mensen.

Bij mensen die ze vertrouwt, laat ze aanrakingen toe in de vorm van streeltjes en kan ze daar ten volste van genieten. Bij mensen die ze niet kent heeft ze wat tijd nodig maar haar nieuwsgierigheid overwint haar angst en ze zal toch eens komen piepen. Opgelet, Zelda kan en zal negatief reageren wanneer ze zich bedreigd voelt (blazen, spugen, uithalen). Het is dus noodzakelijk dat de nieuwe baasjes over voldoende ervaring beschikken met schuwe katten. In de juiste omgeving, met de juiste baasjes zal Zelda openbloeien tot een sociale, speelse huiskat.

Zelda is uiteraard nog jong en speels van aard. Hengels najagen, tunnels onveilig maken en rondcrossen met een balletje kan ze als de beste. En dat nog het liefst van al met een vriendje in de buurt. Een jong sociaal soortgenootje is van groot belang voor haar socialisatie gezien ze meestal zijn/haar voorbeeld volgt. Omdat ze zo veel contact met andere katten zoekt kan ze soms ook een beetje opdringerig zijn (naar hen toe). Haar toekomstig soortgenootje moet dus zeker goed gesocialiseerd zijn met andere katten.

Zelda is op zoek naar een rustige, warme thuis waar geen kinderen (personen onder 18 jaar) en/of honden aanwezig zijn. 

Bij interesse gelieve het aanvraagformulier adoptie in te vullen en te versturen.