Zola

Zola

Deze kleine meid is Zola. Zola is een langharige tijger-witte kattin, geboren op 01/03/2015 (schatting). Zola werd in beslag genomen samen met vier andere katten wegens ernstige verwaarlozing.

Ondanks haar leeftijd, kan Zola nog spelen als een jong veulen ! Balletjes, muisjes, veren… noem maar op, deze meid vindt het allemaal fantastisch ! Op verkenning gaan doet ze ook wel eens graag, maar dit pas wanneer ze wat vertrouwen heeft gekregen in haar omgeving en nieuwe mensjes. Knuffelen, kopjes geven, streeltjes krijgen… staan ook allemaal op de to-do list van deze dame ! Zola heeft een eigen karakter en laat ook weten wanneer ze wat me-time nodig heeft.

Zola zou graag in haar nieuwe thuis alle aandacht voor haarzelf hebben. Zo kan ze in alle rust genieten van de warme thuis die ze verdient ! Het is niet geweten of Zola geplaatst kan worden bij kinderen. Dit wordt getest door een bezoekje te brengen aan ons dierenasiel. Echter heeft Zola wel scherpe nageltjes die ze af en toe eens gebruikt tijdens het spelen. Zola is het altijd gewoon geweest om als binnenkat te leven, maar vertoont in het asiel interesse om naar buiten te gaan. Een thuis met een katvriendelijke koer of tuin zou Zola heel leuk vinden. Als binnenkat kan Zola ook geplaatst worden, zolang ze maar een grote krabpaal aan het raam heeft en voldoende ruimte heeft in huis.

Opmerking: Zola werd volledig klinisch onderzocht door onze dierenarts. Omwille van haar iets wat oudere leeftijd werd er een bloed- & urineonderzoek gedaan, wat volledig in orde was naar haar leeftijdsnormen toe. Ze dient op dit moment geen aangepaste voeding, noch medicatie te krijgen. Echter wordt er wel aangeraden om jaarlijks een bloed- & urineonderzoek te doen bij de dierenarts.