Ravi/Castaar

Ravi kwam in het asiel terecht na een in beslagname door de politie van Oostende wegens verwaarlozing. Het arme kereltje was op dat ogenblik nog maar 3 maandjes oud maar wat had hij allemaal al meegemaakt in zijn jonge leven?

Geboren bij een broodfokker, gekocht door iemand die amper voor zichzelf kan zorgen, laat staan voor een Duitse herder pup en in beslag genomen door de politie. Wat moest er nu van dat kleine wezentje worden?

Hij werd opgevangen door het asielteam om hem het leven in het asiel zo draaglijk mogelijk te maken. Hij kwam op onze website en toen werden we overspoeld met adoptieaanvragen voor hem. De aanvragen werden grondig doorgelicht en telkens was er iets waardoor de adoptant niet voldeed aan de noden van Ravi en ging de adoptie niet door…

Ravi toen hij pas in het asiel was.

 

 

 

 

 

 

 

Maar geduld is een goede eigenschap en zie, in de loop van deze zomer diende zich een adoptant aan die kon bieden wat Ravi nodig had.

Lees mee met ons wat de adoptanten van Ravi te vertellen hebben:

We adopteerde afgelopen zomer Ravi uit het Blauwe Kruis te Oostende. De naam is veranderd naar Castaar. Hij laat ons elke dag verbazen van zijn intelligentie en alles wat erbij komt kijken.
Castaar is zot van wandelen en spelletjes uitvinden (extreem vindingrijk).

Ondertussen maakt Castaar al 4 maand deel uit van onze familie. Onze Castaar is zeer intelligent, die ons elke dag verbaasd met zijn slimme onderzoekende reacties. 
Onze ervaring met het asiel is zeer positief. Dit komt onder meer omdat de medewerkers belang hechten aan het zoeken van een correcte thuis voor elk dier.
Ze nemen daarvoor de nodige tijd om samen met het dier als het toekomstig baasje in dialoog te gaan. Dit was niet alleen met de verzorgers maar ook met de hondenpsycholoog. Door hen wordt er gekeken als er een gezonde match is tussen beiden partijen en als de thuisbasis overeenstemt met de hondenwens. Tenslotte hechten ze belang aan een omgeving waar het dier een dierenleven heeft.
Naast de nodige zorg aan het dier, lichten ze je zeer goed in over het doen en laten van het dier.
Kortom gezegd, we zijn zeer enthousiast en sterk positief over onze Castaar en het asiel. 
 

De Familie J.H.

Enkele foto’s van Castaar zoals hij er nu uitzien