Bagheera

Deze zwarte panter is Bagheera, een kater, geboren op 01/05/2017 (schatting).

Bagheera is de grootste knuffelbeer die er bestaat. Op je schoot in slaap vallen, kopjes geven, rollebollen… noem maar op. Waar jij bent, zal hij ook zijn ! Deze lieve jongen laat ook vocaal weten wanneer hij nood heeft aan een knuffelsessie. Maar wees gerust, voor speelmomentjes zal hij ook tijd vrijmaken. Ook op verkenning gaan is één van de hobby’s van deze kerel. Gezellig knuffelen in de zetel, buiten de beentjes strekken of een hengel achterna zitten… is al wat deze jonge kerel zoekt.

Bagheera is op zoek naar een warme thuis waar geen andere huisdieren (noch hond, noch kat) aanwezig zijn. Het is niet geweten of Bagheera geplaatst kan worden in een thuis waar er oudere kinderen (12+) aanwezig zijn. Dit wordt getest door een bezoekje te brengen aan ons dierenasiel. Bagheera zoekt een nieuwe thuis waar hij de mogelijkheid zal hebben om vrij naar buiten te kunnen om een frisse neus te gaan halen. Dit onder de vorm van een tuin. Een terras of koer zal voor deze actieve kerel niet voldoende zijn.

Belangrijk: Bagheera staat op aangepaste voeding (C/D) wegens blaasproblemen. Hij heeft namelijk calciumoxalaat stenen in de blaas en de voeding voorkomt de aanmaak van nieuwe stenen. Deze voeding dient levenslang en strikt te worden gegeven. Een jaarlijks urineonderzoek wordt wel aangeraden ter opvolging van zijn gezondheid.