Elliot

De grote loebas is Elliot. Elliot is een oudere, tijger-witte kater, geboren op 10/11/2011 (schatting). Elliot werd in beslag genomen samen met vier andere katten wegens ernstige verwaarlozing.

Net zoals zijn soortgenootje Zola, zou je niet zeggen dat hij al wat ouder is. Spelen, rondcrossen, op verkenning gaan… Elliot doet het allemaal ! Daarnaast maakt Elliot ook graag tijd vrij om te knuffelen. In het begin kan hij wat terughoudend reageren, maar je zal snel de zelfzekere, spelende knuffelbeer ontmoeten !

Elliot zou in zijn nieuwe thuis graag de enige zijn. Zo moet hij geen rekening houden met de andere dieren en kan hij volop genieten van zijn nieuw leven. Het is niet geweten of Elliot geplaatst kan worden bij kinderen. Dit dient getest te worden door een bezoekje te brengen aan ons dierenasiel. Echter heeft Elliot wel scherpe nageltjes die hij tijdens het spelen wel eens durft gebruiken. Elliot is het altijd gewoon geweest om als binnenkat te leven, maar vertoont interesse om naar buiten te gaan. Een ruime, katvriendelijke koer of tuin zou ideaal zijn voor deze kerel.

Opmerking: Elliot werd volledig klinisch onderzocht door onze dierenarts. Omwille van zijn iets wat oudere leeftijd werd er een bloed- & urineonderzoek gedaan, wat volledig in orde was naar zijn leeftijdsnormen toe. Hij dient op dit moment geen aangepaste voeding, noch medicatie te krijgen. Echter wordt er wel aangeraden om jaarlijks een bloed- & urineonderzoek te doen bij de dierenarts. Elliot heeft een hartruis. Op dit moment ondervindt hij hier geen last van en krijgt hij hier geen medicatie voor. Eventuele klachten dienen wel in de gaten gehouden te worden, alsook opvolging van een dierenarts.