Figaro

Dit is Figaro, de mascotte van Het Blauwe Kruis van de Kust. Hij staat elke dag paraat om onze bezoeker te verwelkomen met een miaauwtje en een pootje. Maar…

Figaro komt op een leeftijd (14 jaar) waarbij het tijd wordt om op zoek te gaan naar een warm nestje voor hem. Waarom zou je nu denken, na jarenlang bij ons te hebben verbleven? Het laatste jaar merken we dat Figaro het eigenlijk niet meer zo leuk vindt om ver weg te gaan en voornamelijk zijn tijd binnen besteedt. Hij wil ook continu bij iedereen in de buurt zijn en snakt naar aandacht. Daarnaast begint hij ook te sukkelen met wat ouderdomskwaaltjes, waardoor hij wat extra liefde en zorg kan gebruiken. 

Ons ventje is een allemansvriend! Streeltjes krijgen en op de schoot zitten, vindt hij zalig. Maar, uiteraard blijft hij een kat en is dit enkel op zijn verzoek. Omwille van zijn leeftijd bestaan zijn dagdagelijke taken voornamelijk uit eten, slapen en even de beentjes strekken. Spelen is niet meer echt besteed aan hem. 

Belangrijk: Figaro sukkelt wat met zijn gewichtje waardoor hij dagelijks wat natte voeding dient bij te krijgen. Daarnaast heeft hij ook wat last van zijn blaas waardoor het belangrijk is dat hij kwalitatieve seniorvoeding krijgt. Een jaarlijks bloed- en urineonderzoek wordt ook aangeraden op zijn seniorleeftijd.