Javi (binnenhuiskat)

Deze zwarte panter is Javi. Javi is een energieke zwarte kater, geboren op 01/04/2020 (schatting). Hij werd bij ons binnengebracht via een inbeslagname.

Javi is sociaal & aanhankelijk naar mensen die hij kent. Streeltjes krijgen, kopjes geven… noem maar op, soms met de nodige geluidjes erbij en ook met snoepjes kan je deze speelvogel omkopen. Echter geraakt Javi snel overprikkeld en kan hij dan negatief reageren (uithalen). Dit is niet kwaadwillig bedoeld, maar puur uit frustratie. Javi zoekt bijgevolg een rustige, stabiele thuis waar er voldoende verrijking aanwezig is (krabpalen, (interactieve) speeltjes, voedselpuzzels…). Zo kan hij zijn energie op een positieve manier kwijt geraken.

Javi heeft een hoog agressie gehalte ten opzichte van andere huisdieren (honden en katten). Vermoedelijk werd hij ooit aangevallen en heeft hij hierdoor een vorm van trauma opgelopen. Dit uit zich in zo’n danige vorm dat hij enkel in een thuis wordt geplaats waar hij volledig binnen kan vertoeven, omdat we vrezen dat hij buiten problemen zal veroorzaken. Echter is Javi enorm energiek en is het belangrijk dat hij binnen voldoende oppervlakte en verrijking heeft om zijn overlaad aan energie op een positieve manier kwijt te raken. Hij wordt dus niet geplaatst in een studio/appartement. Een thuis met een afgesloten buitenren zou wel een enorme plus zijn voor deze actieve jongen !