Javi

Deze zwarte panter is Javi. Javi is een energieke zwarte kater, geboren op 01/04/2020 (schatting). Hij werd bij ons binnengebracht via een inbeslagname.

Javi is sociaal & aanhankelijk naar mensen die hij kent. Streeltjes krijgen, kopjes geven… noem maar op, soms met de nodige geluidjes erbij en ook met snoepjes kan je deze speelvogel omkopen. Echter geraakt Javi snel overprikkeld en kan hij dan negatief reageren (uithalen). Dit is niet kwaadwillig bedoeld, maar puur uit frustratie. Javi zoekt bijgevolg een rustige, stabiele thuis waar er voldoende verrijking aanwezig is (krabpalen, (interactieve) speeltjes, voedselpuzzels…). Zo kan hij zijn energie op een positieve manier kwijt geraken.

Andere huisdieren (noch hond, noch kat) heeft Javi echt een hekel aan. Een thuisje waar hij in alle rust kan genieten zou ideaal zijn voor deze jongen. Omwille van zijn hoog energieniveau is het belangrijk dat er een tuin aanwezig is in zijn nieuwe thuis waar hij de vrije toegang tot zal hebben. Een terras of koer is voor deze jongen niet voldoende ! Aangezien Javi negatief durft te reageren wordt hij niet ideaal gezien om geplaatst te worden bij kinderen (- 16).