Leon

Leon

Leon is een jonge, tijger-witte kater geboren op 01/04/2021 (schatting). Hij werd door bezorgde mensen gevangen nadat hij al enkele tijd buiten op straat leefde.

Leon is het overduidelijk gewoon geweest om in een thuis te wonen en met mensen om te gaan. Echter door enige tijd op straat te hebben geleefd, is hij zijn vertrouwen in mensen wat kwijt. Dat wil daarom niet zeggen dat hij dit vertrouwen volledig kwijt is en dit niet wil herstellen. Bij mensen die hij kent, en bijgevolg vertrouwt, is hij een echte schootkat. Op de schoot rollen en streeltjes krijgen, hij kan er maar niet genoeg van krijgen. Zolang het natuurlijk vanuit eigen wil is. Wanneer Leon overprikkeld/gestresst is, durft hij wel uithalen als aanduiding van zijn grens. Maar hoe meer hij vertrouwd is met zijn eigenaar(s) en zijn omgeving, hoe minder dit uiteraard zal gebeuren.

Leon stelt zich tolerant op ten opzichte van soortgenoten en laat sociaal contact van hen toe. Daarom denken we dat Leon zich beter zal voelen in een thuis waar reeds een jong, sociaal soortgenootje aanwezig is die het gewoon is om op een rustige, zachtaardige manier met andere katten om te gaan.