Mavi (samen met Bodhi)

Mavi (samen met Bodhi)

Mavi is een jonge, Snowshoe kater geboren op 01/06/2023 (schatting). Hij werd samen met zijn broer en zus, Malu & Mazu, gevonden als zwervertje en bij ons dierenasiel binnen gebracht.

Mavi is zeer zelfzeker en mentaal sterk van aard. Dit zorgt er voor dat hij snel op ontdekking zal gaan in zijn nieuwe omgeving. Echter spreekt dit ook in zijn nadeel als het komt op sociaal contact naar mensen toe. Mavi is afkomstig van een wilde mamapoes en heeft maar een beperkte socialisatie achter de rug hier in het dierenasiel. Dit wil zeggen dat hij, naar mensen die hij goed kent, wel contact zoekt maar vanop een veilige afstand. Als je wat lekkers in de hand hebt of iets leuks hebt om mee te spelen, zal hij wel dichter in de buurt komen. Aanraken is bij Mavi nog niet mogelijk en, indien men toch probeert, zal hij uithalen en bijten. We zijn er wel van overtuigd dat hij in de juiste omgeving bij de juiste mensen wel zal openbloeien tot een sociale huiskat waarbij beperkte aanraking mogelijk zal zijn. Een oversociale schootkat zien wij niet in Mavi. De nodige ervaring en kennis met schuwere katten is dus vereist!

Opgelet: Mavi is een fantastische mooie kater dus we zijn er ons van bewust dat er heel wat aanvragen zullen binnen komen voor hem. Echter zijn we op zoek naar een specifieke thuissituatie wegens zijn zwerversverleden en beperkte socialisatie naar mensen toe. Dit ook enkel in combinatie met Bodhi.