Nova

Nova

Deze stoere meid is Nova. Nova is een tricolore kattin, geboren op 01/04/2021 (schatting). Zij werd samen met 7 andere katten in beslag genomen wegens ernstige verwaarlozing.

Nova heeft weinig vertrouwen in mensen en is op dit moment niet aanraakbaar. Ze is enkel benaderbaar door mensen die ze reeds langere tijd kent en waar ze positieve ervaringen mee heeft. Het zal dus heel wat tijd, geduld en een goede manier van aanpak vragen om Nova te laten open bloeien tot een sociale huiskat. Ze is dus op zoek naar eigenaars die beschikken over voldoende ervaring met schuwe katten en geen hoge verwachtingen stellen. Wanneer Nova geforceerd wordt, zal ze negatief reageren (blazen).

Nova is op zoek naar een rustige, warme thuis waar geen honden en/of kinderen aanwezig zijn (personen onder 18 jaar). Daarnaast moet ze ook over de mogelijkheid beschikken om vrij naar buiten te kunnen, dit in de vorm van een tuin. Een koer of terras zal voor deze meid niet voldoende zijn. Nova is zeer sociaal naar andere katten en wordt dus enkel in een thuis geplaatst waar reeds één of meerdere jonge, sociale soortgenoten aanwezig zijn. Dit om haar socialisatie op een positieve manier te bevorderen.